Nageltrender

Nageltrender i form och färg

Vinrött är en färg som varit på tapeten länge nu. Till denna höst har den vinröda färgen även nått våra naglar. Nagelterapeuterna kommer att minnas hösten 2015 som hösten då vi lackade våra naglar mörka. Viktigast är dock inte den vinröda färgen, bara färgen är mörk. Både lila och mörkbrunt fungerar lika väl. En av många ytterligare nageltrender är ombrenaglarna, vilket innebär att en mörk nyans övergår till en ljusare nyans. Men nageltrender är sällan statiska – det hinner förmodligen ändras innan vintern är här.

Nageltrender kommer och går men några trender har överlevt en längre tid – som de mandelformade och spetsiga naglarna som varit med oss en tid. Däremot kan vi se nu att en äldre trend är på väg tillbaka, nämligen de rundade naglarna. Sedan är den matta färgtonen en av flera nageltrender som utmärker sig. Kom dock ihåg att aldrig blunda för din egen åsikt om vad som är snyggt.

Bortsett från det visuella kanske den mest övergripande nageltrenden är att fler väljer att göra sina naglar. För många har det blivit ett naturligt inslag i vardagen, ungefär som att gå till frisören eller tandläkaren. Och egentligen är det väl underligt att vi inte resonerat så tidigare? Vi tar oss både tid och råd att vårda våra naglar. Anledningen till detta kan vara att naglarna blivit en accessoar och därför blivit allt viktigare att tas om hand.

Naglarna har blivit en accessoar som är värd att visas upp och man talar till och med om att man klär sina naglar. Stirra dock dig inte blind på nageltrender; de kommer och går. Fundera istället över vad du själv tycker är snyggt och vad du känner dig bekväm med. Men låt dig gärna inspireras av andras naglar på exempelvis Instagram eller också i verkliga livet. Det går att hitta sin egen stil genom att inspireras av andra.

Nageltrender