Nagelterapeut

Nagelterapeut som karriärval och hur utbildningen ser ut

Har du länge drömt om att bli nagelterapeut? Det är ett spännande yrke med framtiden för sig. Allt fler värdesätter att vårda sina naglar. Parallellt med den rådande nageltrenden öppnar allt fler salonger. Därför är det en konkurrensutsatt bransch, samtidigt som det verkar finnas ett behov att stilla.

Allt för många väljer att inte förverkliga sina drömmar. Låt inte dig bli en av dem. På endast fem veckor hinner du bli en färdigutbildad nagelterapeut. Utbildningen har både praktiska som teoretiska inslag. Det är ett praktiskt arbete som förutsätter en kreativ vilja. Men för att göra både dig själv och kunden rättvisa behöver du också teoretiska kunskaper att luta dig mot.

Det finns många olika utbildningar att välja mellan och upplägget kan variera från utbildning till utbildning. På ett eller annat vis kommer du dock att läsa om saker som hygien, huden, sjukdomar, anatomi och kemi. Sedan får du också lära dig att applicera konstnaglar och att dekorera. Den som vill bli nagelterapeut har förmodligen också drömmar om att öppna eget, och därför är det också viktigt att lära sig om olika produkter, ergonomi och även saker som marknadsföring och kundbemötande.

Generellt för utbildningarna är att de är anpassade för att den studerande ska kunna öppna en egen salong. Många väljer också att göra så, men kanske börja i mindre skala och sedan ta det därifrån. Ett alternativ är att ha en mindre salong hemmavid och samtidigt arbeta halvtid med något annat. På så sätt undviker du att sätta dig i en pressad situation, och istället kunna njuta av dina nya kunskaper och se hur antalet kunder ökar allt eftersom.

Priserna för utbildningen varierar. Men ungefär 20 000 kronor får du räkna med – då brukar det dock ingå en del material som du får efter avslutad utbildning. Ta ett steg i taget och känn dig för – du behöver inte öppna en egen salong direkt. Till en början kan det bästa vara att jobba under någon annan och därigenom knyta kontakter och skapa ett nätverk.

Nagelterapeut